Cbarts blog

Velkommen til Cbarts blog, hvor det hele handler om den praktiske side af kunst.

Her kan du læse om de spændende ting indenfor kunstens verden jeg støder på, tips og tricks til at male (bl.a. teknikker, materialer, kurser), ophængning på messer/i hjemmet mv., beskyttelse af malerier og meget andet. Alt sammen ting som jeg synes har været nyttige for mig selv i min karriere som kunstner.

Du kan abonnere på bloggen, så får du en mail når der er skrevet noget nyt, eller du kan blot fra tid til anden kigge ind og se om der er noget du kan bruge. Artiklerne gemmes i kategorierne nedenfor, så der kan du altid finde dem igen.

Rigtig god fornøjelse.

Virker dit maleri dødt?

Virker et maleri dødt er det er min erfaring at det ofte skyldes, at der er for lidt forskel mellem lys og mørke i maleriet.

Du kan meget let teste det ved at knibe øjnene sammen og kigge på maleriet. Når du kniber øjnene sammen træder forskellen mellem lys og mørke tydeligere frem.

Hvis det hele har samme "lyshed", kan du med fordel øge forskellen mellem lyse og mørke områder og derved skabe større kontrast, mere liv.

Lys-mørke-kontrasten er efter min opfattelse den allervigtigste kontrast i et maleri og der bør være en ret stor forskel.

Jeg har fundet en video som super godt beskriver, hvordan du skaber liv i dit maleri. Den er lang og på engelsk, men den er absolut værd at se.

Teknikken med at knibe øjnene sammen kan du også bruge, hvis du skal male et motiv og skal have styr på skyggerne, lyse og mørke steder på motivet. Det er tydeligt og let at se forskel, prøv det selv.

Og vær opmærksom på, at forskellige farver godt kan have samme "lyshed". Det fremgår også i videoen.

God fornøjelse :-)

 

Forrige
Næste